сенси българия

Силуетът, характерен за чорапогащите и чорапите, описва класически форми с множество, елегантни и живописни детайли от различни материали, подчертаващи женствеността на тялото.

Всяко едно от тях е вечно, недокоснато от времето. Уникалността в чорапите и чорапогащите спомага за тяхното по-лесно съчетаване и комбиниране по различен начин с останалата част от гардероба ни, ден след ден, сезон след сезон, година след година…
Днес на пазара има изключително богато разнообразие от чорапи и чорапогащи. Всички отговарят на различни нужди и изпълняват различни функции.
За всички е ясно, че фините прозрачни чорапогащи се изработват основно от полиамид и еластан, като понякога те са с добавка на ликра /еластан/, памук или микрофибър. Кройките в моделите чорапогащи се различават по следните елементи:
1. Чорапогащи с ограничител: в горната част чорапогащите са по-плътни, което ги прави по-удобни и сигурни.
2. Чорапогащи без ограничител: чорапогащите са с еднаква плътност по дължината на целия крак и в ханша. Подходящи са за по–къса дреха.
3. Чорапогащи с ограничител и с парче: допълнително пришитото парче придава свобода на движенията и предпазва чорапогащите от разшиване по съединителния шев.
4. Чорапогащи с допълнително парче: специално пришитото парче е за размер 7 или XL
5. Чорапогащи без ограничител и с парче: комбинацията между двете е предпочитана заради свободата и удобството, които гарантира.
6. Пръстите са с уплътнител: така те са по–здрави и подходящи за обувки със закрити пръсти.
7. Пръстите са без уплътнител: подходящи за обувки с открити пръсти
8. Чорапогащи с облечена нишка: основната еластомерна нишка е облечена с друга нишка (полиамид или микрофибър). Това придава на чорапогащите мекота и плътност.